Tiedotteet

Etusivu :: Tiedotteet :: Pelaa järvesi kuntoon!
13.12.2013

Pelaa järvesi kuntoon!

Pelaa järvesi kuntoon!
Oppilaille suunnattu Kunnosta järvesi! -peli innostaa hankkimaan lisätietoa vesien kunnostuksesta
Hiidenveden kunnostus-hanke toteutti yhteistyössä vihtiläisen Mainostoimisto KN:n kanssa virtuaalisen järvikunnostuspelin, jonka avulla voi tutustua järven kunnostukseen.

Pelin tavoitteena on tutustuttaa pelaaja mm. järvikunnostuksen perusteisiin, valuma-alue -käsitteeseen ja menetelmiin, joiden avulla järven tilaa voi parantaa. Samalla pelaaja saa karkean kuvan kunnostustoimien kustannuksista suhteessa niiden tehokkuuteen kuormituksen vähentämisessä. Kunnosta järvesi! -vesistökunnostuspeli on suunnattu lukiolaisille sekä kaikille vesien kunnostuksesta kiinnostuneille.

Pelin kehittämiseen ovat osallistuneet Vihdin lukion opettajat ja opiskelijat sekä Suomen ympäristökeskuksen asiantuntijat. Kunnosta järvesi! -peli toteutettiin osana Suomen ympäristökeskuksen koordinoimaa GisBloom LIFE+ -hanketta. Hiidenvesi valittiin yhdeksi kolmivuotisen GisBloom- hankkeen pilottialueista. Syyskuussa päättyneessä hankkeessa testattiin uusia välineitä vesistöjen tilan seurantaan ja kustannustehokkaiden vesienhoitotoimenpiteiden löytämiseen järville ja rannikkoalueille.

Lue tiedote tästä (pdf).


Lähettäjä
13.12.2013