Tiedotteet

Etusivu :: Tiedotteet :: Kalaonnea Lohjanjärven kalapäivänä!
17.12.2018

Kalaonnea Lohjanjärven kalapäivänä!

Kalaonnea Lohjanjärven kalapäivänä!
Lohjanjärven Kalapäivä järjestettiin lauantaina 17.11.2018 Lohjan Porlassa. Kalapäivään osallistui kaiken kaikkiaan noin 70 henkilöä. Selvästi lähikala kiinnostaa ja maistuu Lohjalaisille!

Kirpeänä marraskuisena lauantaiaamuna telttoja pystytettiin ja seljankakeittoa lämmitettiin Lohjan Porlassa Lohjanjärven rannalla. Kalan ystäviä ilmaantui tasaisesti aamukymmenestä alkaen seuraamaan muun muassa kalan halstrausta ja maistamaan seljankakeittoa sekä kalaleipiä. Venäläistyylinen kalaseljankakeitto sai paljon kehuja ja marinoidut muikut ruisnapeilla menivät myös hyvin suuhun kuin suuhun. Paikalla oli myös Koti- ja maatalousnaiset esittämässä Ruokahukka ruotuun -hanketta.

Lohjanjärven kalapäivän järjesti Hola Lake -hanke, jonka tavoitteena on edistää lähikalan käyttöä. Hanketta koordinoi Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry.

Mikäli olet kiinnostunut lähikalasta, niin seuraa ihmeessä tulevia kalatapahtumia. Hola Lake -hanke järjestää kevään 2019 aikana vielä kalastus- ja kalaruokakurssin, jossa opetellaan kalan käyttöä ruoanlaitossa aivan järvestä lähtien! Pysy kärryillä ja tilaa nyt Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry:n uutiskirje ja seuraa meitä somessa (Facebook: LUVY ja Hiidenvesi sekä Twitter: LUVY ja Hiidenvesi).


Lähettäjä
Maija Venäläinen
17.12.2018
Viimeksi muokattu
17.12.2018